Înscrierile la Com'ON Cluj-Napoca ‘20, al căror start a avut loc în 11 iulie, s-au încheiat luni, 24 august, la ora 23:59. Tineri clujeni cu vârste între 14 și 35 de ani și-au înscris inițiativele de dezvoltare urbană locală în cadrul procesului participativ de tineret Com’ON Cluj-Napoca 2020, lansat la jumătatea lunii iulie a acestui an.
Inițiativele au fost înscrise de grupuri formate din minimum 3 persoane iar ideile participanților s-au încadrat într-una (sau mai multe) din cele patru categorii-reper oferite de noi: Sănătate/Health - Cum se simt tinerii acum și ce pot face ca să ne simțim noi toți mai bine, atât fizic cât și mintal?; Învățare/Learning - Cum se pot echipa tinerii mai bine pentru a se descurca în viață? Ce doresc să însușească pentru asta?; Participare/ Engagement - Ce pot face tinerii pentru comunitate, cum se pot implica în viața orașului?; Activarea Mediului/ Enabling Environment - De ce fel de oraș au nevoie tinerii pentru a-și trăi potențialul la maxim și a se implica în rezolvarea nevoii tuturor membrilor comunității și în dezvoltarea orașului?
De asemenea, inițiativele au fost concepute în spiritul motto-ului ediției - Let’s do well together! - ce propune concentrarea pe starea de bine, pe calitatea vieții comunității care poate fi îmbunătățită împreună. Tema, importantă dintotdeauna, a devenit esențială în această perioadă atipică, iar tinerii au putut veni cu soluții creative și interesante atât pentru ei, cât și pentru întregul oraș.
Ce urmează?
Între 24 și 31 august va avea loc verificarea tehnică a inițiativelor trimise de tineri. Această etapă presupune analizarea inițiativelor înscrise în concurs atât din perspectiva fezabilității, cât și din perspectiva criteriilor de eligibilitate. Mai multe informații despre aceste perspective găsiți în regulament.
În urma acestei etape va fi generată lista finală a inițiativelor care vor intra în etapa de vot ce se va desfășura între 1 și 20 septembrie.
În această perioadă, toți cei ce trăiesc sau au activitate în Cluj-Napoca vor putea vota online ideea preferată. Mai multe despre procesul de votare puteți citi aici.
În urma votului online, minimum 45 de inițiative vor fi sprijinite financiar de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca – cu maximum 3.500 de lei/proiect - și vor fi puse în practică în perioada 23 septembrie- 15 noiembrie 2020.
În perioada înscrierilor, doritorii au putut apela - pentru ajutor la conceperea și redactarea inițiativelor - la facilitatori. Facilitatorii vor fi alături de cei înscriși și îi vor susține și în perioada de vot, respectiv în cea a implementării.
Le dorim succes tuturor celor care s-au înscris la Com’ON Cluj-Napoca ‘20!