Care este termenul-limită de propunere a inițiativelor?
Cine poate vota?
Oricare persoană care dispune de un cont de Facebook. Dacă o persoană nu are încă un cont își poate crea unul și în perioada derulării votului.
Persoana care urmează să voteze declară la înregistrare relația sa în raport cu municipiul Cluj-Napoca (trăiesc/studiez/muncesc în Cluj-Napoca).
Datele personale ale fiecărui utilizator vor fi gestionate de către Grupul PONT, în conformitate cu termenii și condițiile prezentate în politica generală a Grupului PONT cu privire la protecția datelor personale.
Cum poți fi ajutat în elaborarea unei inițiative?
Pentru a fi ajutat să conturezi și să înscrii inițiativa grupului tău ai posibilitatea de a apela la unul din facilitatorii comunitari care abia așteaptă să-i contactezi și pe care îi găsești AICI.
Cine va decide asupra propunerii tale (și a celorlalți)?
Oricare persoană care declară că este rezident al Clujului va putea vota inițiativele din cadrul acestui proces participativ. Estimăm derularea procesului de vot public în perioada 1-20 septembrie 2020.
Care este bugetul maxim pe care îl poate primi o inițiativă?
Alocarea financiară din partea municipalității pentru o inițiativă va fi de maximum 3.500 de lei. Grupul poate propune o inițiativă cu un buget maxim de 9.000 lei.
ATENȚIE: Dacă inițiativa are un buget mai mare de 3.500 lei, este responsabilitatea grupului de inițiativă să asigure fondurile complementare peste această limită.
Unde se pot desfășura inițiativele?
Inițiativele trebuie să se desfășoare în municipiul Cluj-Napoca, respectiv în spațiul online - caz în care trebuie să li se adreseze clujenilor.
Când vei putea să implementezi inițiativa ta dacă primește susținere financiară?
Vei putea să implementezi inițiativa ta în perioada 23 septembrie - 15 noiembrie 2020. Poți consulta calendarul estimativ complet în REGULAMENT.
Care inițiative intră în etapa de vot?
Toate inițiativele vor fi fost supuse unei verificări tehnice care țin de caracterul clar și concis al descrierii lor și îndeplinirea unor condiții de bază (pentru condițiile concrete vezi regulamentul). Toate inițiativele care îndeplinesc aceste condiții (prin descrierea inițială sau prin completările primite în procesul de verificare tehnică) trec în etapa de vot public.
Care este perioada de derulare a etapei de vot?
Votul se derulează în perioada 1-20 septembrie 2020
Cum se poate vota?
Votul poate fi exprimat pe pagina web comoncluj.ro (accesează secțiunea VOTEZ INIȚIATIVELE) intrând pe descrierea unei inițiative și apăsând butonul VOTEZ. Platforma va evidenția numărul de voturi rămase disponibile și faptul că inițiativa a fost votată deja de utilizator (dacă este cazul).
Fiecare persoană are dreptul la maximum 10 voturi exprimate pentru 10 inițiative în parte. O inițiativă nu poate fi votată de mai multe ori de către aceeași persoană.
Unde se poate urmări numărul de voturi pentru fiecare inițiativă?
Voturile exprimate pot fi vizualizate la descrierea fiecărei inițiative în parte. Lista finală a rezultatelor va fi publicată în cursul zilei de 21 septembrie 2020.