Inițiative
număr voturi
119
Zilele Educației Medicale
Zilele Educației Medicale
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un proiect al Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, organizație care face parte din Federația Asociațiilor Studenților Mediciniști din România (FASMR) . Proiectul este implementat în mai multe centre universitare din țară și am dori să ne extindem în toate facultățile de medicină din țară. Prin creșterea vizibilității proiectului într-un centru la nivelul Universității, dar și al comunității locale, sperăm să ajutăm la creșterea dezirabilității implementării și dezvoltării proiectului în toate centrele universitare cu profil medical spre dezvoltarea viitoarelor cadre medicale de top.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fiind studenți la UMF “Iuliu Hațieganu”, avem acces nelimitat la amfiteatre și laboratoare. Astfel, locul fizic al desfășurării evenimentelor va fi în spațiile disponibile ale Universității, respectând, bineînțeles, normele de distanțare socială. Dorim să
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
“Zilele Educației Medicale” este un proiect prin intermediul căruia studenții au oportunitatea să participe la workshop-uri și conferințe gratuite cu tematică medicală. Cu alte cuvinte, proiectul se adresează atât persoanelor din domeniul medical, cât și din afara acestuia, persoane ce doresc să își consolideze cunosțințele medicale acumulate, dar și să dobândească unele noi, fără a fi necesară plata unei taxe de participare.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
“Zilele Educației Medicale” este un proiect ce constă în realizarea de conferințe și ateliere cu tematică medicală, cu scopul de a informa deopotrivă publicul larg și cel specializat. Astfel, noi dorim să realizăm activități cu scop informativ și educativ, precum conferințe sănătatea sexuală, prim ajutor, neurochirurgie, cardiologie, dermatologie (conferința despre acnee a doamnei dr. Gabriela Bud) și multe altele, precum și workshopuri în acest sens. Dorim de asemenea să realizăm o conferință despre ce implică rezidențiatul în diferite specialități medicale, conferință susținută de rezidenți.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Proiectul nostru dorește să susțină comunitatea clujeană prin contribuția noastră la perfecționarea și dezvoltarea viitoarelor cadre medicale de top, în special din Cluj, dar și din toată țara.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Studenți, tineri, publicul general dornic să afle informații medicale într-un cadru cordial și totodată formal.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În primul rând, datorită normelor sanitare în vigoare, dorim să ne promovăm online, prin distribuirea evenimentelor proiectului pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram ș.a.m.d.) și pe diferite grupuri existente. Astfel, cum proiectul se adresează în mod special tinerilor, nu doar că vom crește vizibilitatea proiectului, ci și numărul de participanți. De asemenea, dorim să optăm pentru afișe care să ne ajute în acest scop.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
„Zilele Educației Medicale” are ca efect, prin organizarea de conferințe și workshop-uri gratuite, dezvoltarea extrauniversitară a studenților. Astfel, studenții au oportunitatea de a dobândi informații și abilități practice din lumea medicală într-un cadru adecvat, cordial.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare