Inițiative
număr voturi
28
Un Cluj mai Verde
Un Cluj mai verde - Printre copaci
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de prieteni cu aspirații și pasiuni comune ce își doresc să aibă un impact pozitiv asupra societății. Anul trecut am creat împreună proiectul ,,Un Cluj mai Verde” cu sprijinul Com on Cluj, în cadrul căruia am reușit să atragem atenția asupra importanței protejării naturii, prin intermediul comunicării constructive, unor ateliere practice și al artei. Astfel, ne dorim să facem și o a doua ediție care să aibă același concept și activități noi.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Pădurea Hoia-Baciu
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
„Printre copaci” va fi una dintre inițiativele proiectului ,„Un Cluj mai Verde”, ce va avea loc în mediul natural. Aceasta va reprezenta o zi dedicată naturii, cu mai multe activități ce le vom organiza în pădure. Vom creea un grup de voluntari cu care vom curăța împreună pădurea de dimineață, iar gunoaiele strânse vor fi folosite pentru realizarea unei sculpturi în formă de om, la locul desfășurării evenimentului. În cadrul evenimentului va exista un spațiu destinat comunicării despre problemele actuale de mediu, unul în care participanții vor putea să cânte împreună, muzică improvizată, sub forma unui ,,jam session” cu instrumente puse la dispoziție de echipa noastră. Va exista un bar improvizat, de unde invitații se pot servi cu mâncare și băutură sănătoasă, servită în ambalaje compostabile, pe baza unor donații pentru voluntarii care se vor ocupa de procurarea și facerea hranei. Alcoolul și utilizarea altor substanțe nocive vor fi interzise . Evenimentul va fi înfrumusețat de lucrări ale artiștilor Clujeni care au și doresc să își expună lucrările ce vor avea ca și tematică natura. Evenimentul este destinat tuturor doritorilor, pe baza unei înscrieri, în limita locurilor disponibile.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Realizarea unei instalații ce reprezintă o figură umană, cu formă de exoschelet, realizată din placbandă, de 3 m lungime, asamblabil, lipit prin sudură, ce urmează să fie umplută cu deșeuri adunate din pădurea Hoia-Baciu de către doritorii participanți. 2. Realizarea unui exemplu de petrecere sustenabilă, pentru a sărbători natura, cu un spectacol muzical ce invită pe toată lumea la participare. 3. O expoziție de artă a tinerilor artiști clujeni, care vor realiza lucrări cu tematica importanței naturii. 4. Realizarea unui bufet cu mâncare și băutură, care va putea fi consumată de către doritori, pe baza unei donații opționale pentru bucătarii participanți. 5. Realizarea unui spațiu de comunicare între doritori, ce vor putea lua cuvântul, pe rând, cu ajutorul unui microfon, pentru a discuta despre problemele de mediu și soluțiile posibile la acestea.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoii de a descoperi cum arată un exemplu de eveniment sustenabil și de a lua parte la o acțiune colectivă de curățare a unui loc important ce aparține orașului, de propriul nostru gunoi.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
studenți pasionați de artă, natură și oameni.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin mediul online, ,,din vorbă în vorbă” .
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Curățarea pădurii Hoia-Baciu, participarea activă a cetățenilor la o sumă de activități benefice spiritului colectiv.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare