Inițiative
număr voturi
34
Un Cluj mai Verde
Un Cluj mai verde - Printre ziduri
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de prieteni cu aspirații și pasiuni comune ce își doresc să aibă un impact pozitiv asupra societății. Anul trecut am creat împreună proiectul ,,Un Cluj mai Verde” cu sprijinul Com on Cluj, în cadrul căruia am reușit să atragem atenția asupra importanței protejării naturii, prin intermediul comunicării constructive, unor ateliere practice și al artei. Astfel, ne dorim să facem și o a doua ediție care să aibă același concept și activități noi.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Mediul online si strazile Clujului
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Aceasta este una dintre cele două inițiative ce doresc să continue proiectul ,,Un Cluj mai Verde”. Proiectul a fost creat din dorința de a-i face pe locuitorii orașului să conștientizeze importanța naturii și a protejării ei. Inițiativa ,,Printre ziduri” va fi desfasurată in oras și va include două activități: Prima activitate reprezintă un concurs ce va avea loc în mediul online, destinat localurilor din Cluj-Napoca, care promovează sustenabilitatea prin activitatea lor. A doua activitate constă în realizarea unor picturi murale realizate de artiști clujeni, ce doresc să aduca natura mai aproape de oras.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Un concurs intre localurile din Cluj-Napoca, desfășurat în mediul online, prin care ,,Un Cluj mai Verde” va promova localurile care susțin sustenabilitatea prin activitatea lor. Localurile care intră în concurs trebuie să ne trimită timp de 3 zile fotografii prin care ne arată ce anume fac ei pentru a fi mai sustenabili, responsabili în ceea ce privește natura. Pe parcursul acestor zile, echipa noastră va promova aceste exemple pe pagina ,,Un Cluj mai Verde” și va apela la votul publicului pentru a alege cel mai sustenabil local. Echipa noastră va premia câștigătorii cu materiale folositoare pentru activitatea lor (veselă compostabilă, containere pentru reciclat etc). 2. Realizarea unor picturi murale ce ,,vor aduce natura” în mediul urban, de către un grup de artiști pasionați de acest tip de artă.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoii de conștientizare a importanței naturii în viața locuitorilor din oraș; nevoii implicării indirecte a cetățenilor în promovarea unui mediu mai sustenabil.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Studenți pasionați de artă, natură și oameni.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin mediul online și ,,din vorbă în vorbă”.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Sperăm ca un număr mare de oameni să se implice indirect în concursul localurilor prin vot, iar astfel, localurile responsabile din punct de vedere ecologic să fie promovate și să devină un exemplu. De asemenea, sperăm ca picturile murale să le ofere trecătorilor un moment de pace și nostalgie cu privire la natură.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare