Digitastisch
Academia Digitală
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem 3 tineri cărora le face plăcere să lucreze în mediul digital, în domenii precum promovare, social media, design grafic, design web etc.. Suntem studenți în Cluj-Napoca, care s-au cunoscut prin colaborarea pe proiecte din aceste domenii de activitate.
Ne-am format echipa multiculturală, din dorința de a-i ajuta pe alți tineri să-și dezvolte competențele digitale și nu numai, fiind siguri că acesta este un domeniu de viitor și de bază pentru orice tineri din societatea de azi, indiferent de domeniul de studiu sau carieră.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca, în spațiile partenerilor pe care reușim să îi atragem în proiect, dar și online - pentru activități precum webinarii (platforma Google Meet, dacă activitățile față în față nu pot avea loc).
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Grupul nostru propune o serie de minim 4 activități de formare destinate studenților din Cluj-Napoca. Activitățile vor urmări un modul complet de competențe și cunoștințe în domeniile comunicare, marketing, digital și vor avea ca principale teme următoarele: marketing online, design grafic, web design, content writing. Toate informațiile parcurse la workshopuri / webinarii sunt necesare pentru dezvoltarea competențelor de bază ale studenților care doresc să profeseze în unul dintre aceste domenii sau sunt curioși de aceste subiecte.
Scopul nostru este de a transmite informații într-un mod cât mai practic, cu ajutorul metodelor de învățare non-formale. Iar ca să ne asigurăm că am reușit să atingem scopul dorit, după încheierea modulului de formare, vom crea oportunități de locuri de practică (cu sprijinul partenerilor identificați) în fiecare dintre domeniile parcurse, unde participanții selectați pot să pună în practică tot ceea ce au învățat în cadrul acestor workshopuri & webinarii și vor putea să își dezvolte mai departe abilitățile în domeniile vizate, fiind chiar recompensați pentru efortul și creativitatea lor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Ne propunem să desfășurăm următoarele activități principale:
1. Modul de formare dedicat studenților, ce va cuprinde minim 4 activități, pe subiecte precum: marketing online & social media, design grafic, web design, content writing.
Activitățile de formare vor fi susținute de persoane cu multă experiență în domeniu. Aceste persoane vor fi contactați de către noi, dorim să implicăm în proiect oameni cu multă experiență în domeniu, deoarece ne dorim ca informațiile să fie cât mai calitative și, mai ales, cât mai practice și bazate pe situații reale, și să îi ajute în viitor pe studenți care vor fi participa la aceste workshopuri. Activitățile for fi susținute utilizând metode ale educației non-formale, pentru a crea un cadru relaxat, flexibil, detașat de rigiditatea educației formale și implicit, pentru a trezi interesul față de conținut.
2. Modul de practică dedicat studenților, prin care dorim să punem la dispoziție locuri de practică pe proiecte reale în domeniile studiate, pentru cei mai activi participanți la programul de formare.
Pentru aceste activități, vom încheia parteneriate cu experți din domeniu, designeri grafici, agenții de publicitate și marketing online etc. pentru a oferi participanților posibilitatea de a pune în practică și de a aprofunda cele învățate.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Pe parcursul anilor de activitate în domeniul educațional și ONG, dar și prin dezvoltarea profesională în domeniul digitalizare, design grafic, design web, marketing, online marketing etc. am realizat importanța dezvoltării anumitor competențe pentru a putea avea o viață activă și autosustenabilă financiar, în societatea zilelor noastre.
Însă oportunitățile de formare și educare în acest sens sunt insuficiente sau inaccesibile pentru tinerii care vor să urmeze un parcurs profesional în acest domeniu, într-un mod structurat și practic.
Astfel, am dori să ne aducem contribuția în crearea și dezvoltarea acestor oportunități.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă vizat este cel al tinerilor și studenților pasionați de domeniile: digital, comunicare și publicitate, marketing, design grafic și alte domenii conexe.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Vizibilitatea proiectului precum și diseminarea informațiilor și a rezultatelor legate de proiect, vor avea loc în mediul online, având drept grup-țintă tinerii clujeni.
Promovarea proiectului se va desfăşura în principal în online, prin numeroase acțiuni și campanii de informare și promovare țintită, pe platforme precum: Facebook, Instagram, LinkedIn. În procesul de promovare, vor fi realizate postări și pe profilele și paginile de pe rețelele de socializare ale membrilor echipei de proiect, precum și pe paginile partenerilor pe care dorim să îi atragem în acest proiect (ONG-uri studențești, experți și grupuri de discuții pe domeniile marketing online, design grafic etc.).
De asemenea, vom apela la sprijinul unor furnizori specializați - pentru dezvoltare web și pentru campanii de publicitate bine optimizate, cu buget dedicat (pentru Facebook Ads și Google Ads). Chiar dacă vom contribui activ la procesul de promovare, în calitate de membrii ai grupului de inițiativă, este nevoie în continuare de buget dedicat, precum și de optimizarea câtorva aspecte tehnice, pentru care vom cere sprijinul unui furnizor specializat.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Ne dorim să construim și consolidăm o comunitate tineri pasionați de domeniile abordate (marketing, digital, web), pe care să îi sprijinim în dezvoltarea competențelor necesare, să contribuim la formarea lor profesională pe partea de competențe digitale.
De asemenea, în urma desfășurării acestei inițiative, sperăm să punem bazele unor colaborări, în vederea dezvoltării, precum și a promovării, de proiecte în comun, de impact pentru comunitatea locală.
Înapoi la inițiative