Inițiative
număr voturi
142
FitCreativ
FitCreativ - FitMeUp for Better, Let's do well together
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Bianca Baraboi, Ciprian Cavajdan, Iulia Ujica. Ne cunoastem de la sala de sport, de la orele de step aerobic şi aerodance ale lui Ciprian (Ciprian este presenter fitness international de 12 ani). Pasiunea lui s-a transmis si catre noi si am devenit dependente de miscare. Miscare si dans. Iulia a devenit si ea intre timp instructor. Bianca este regizor de teatru şi ca hobby merge la tot ce tine de miscare+dans. Cu totii am participat la diverse convenţii fitnes, fie ca participanti sau concurenti. Pasiunea pentru aerobic ne-a unit si am devenit prieteni. Din dorinta de a promova aceasta latura a fitnesului, ne-am unit fortele şi vom încerca să facem cât mai multă lume să se alăture acestei comunităţi (foarte dezvoltată în strănătate mai ales).
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Pentru derularea iniţiativei ne-am gândit să folosim câteva spaţii în aer liber: Baza Sportivă Gheorgheni, spaţiul din faţa Cazinoului din Parcul Central, Parcul Iulius Mall (porţiunea de lângă scările de lemn sau pe iarbă), platoul dintre Cluj Arena şi
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
„FitMeUp for Better, Let’s do well together” este iniţiativa prin care dorim să promovăm mişcarea într-o formă distractivă şi într-un mediu plăcut. O clasă de aerobic dance prin care vei învăţa să te mişti, vei arde calorii, vei deveni conştient de corpul tău, vei zâmbi mult şi te vei distra garantat! În cele 5 spaţii în aer liber la care ne-am gândit, vom încerca să predăm şi să învăţăm persoanele doritoare, o coregrafie, ce va fi construită treptat, pentru a reuşi să fie urmărită de oricine, oferind astfel o experienţă frumoasă şi inedită. Acest parcurs porneşte de la mişcări foarte simple, urmate de uşoare progresii (schimbări), până la o formă finală. Vom încerca să stârnim curiozitatea participanţilor pentru ceea ce urmează să li se predea. Nivelul va fi unul basic, pentru începători, deci uşor de urmărit. Astfel toată lumea va fi satisfăcută la final deoarece a reuşit să urmărească şi să parcurgă mica coregrafie, asta şi datorită muzicii care nu te va lăsa să stai nemişcat! Într-un interval de 4 ore, vom explica la început ce urmează să facem şi vom exemplifica. Vom arăta paşii de bază de la care se porneşte şi cum pot fi modificaţi. Ulterior, când vom atrage destule priviri şi participanţi, vom desfăşura activitatea propriu zisă. Deoarece nivelul este unul pentru începători nu ne vom grăbi. Coregrafia va fi scurtă, însă vom relua de câte ori este necesar pentru ca lumea să poată reproduce şi să reuşească. Te aşteptăm aşadar să încerci aerobic-dance şi să îţi facem ziua mai frumoasă!
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În cadrul iniţiativei vom desfăşura activităţi sportive, de tip aerobic. Fitness Dance-ul este o fuziune între dans şi fitnes aerobic, ce aduce un beneficiu considerabil corpului şi minţii omului. Te va scoate din zona de comfort şi îţi va îmbunătăţi funcţionarea aparatului locomotor (sistemul muscular şi articulaţiile) şi sistemul cardio-respirator. Practic pe ritmul unei melodii se realizează mişcări simple ale picioarelor şi braţelor, uşor dansante. Mişcările se repetă, se reiau, se transformă, până la realizarea unei scurte coregrafii ce trebuie evident memorată. La final se va relua tot şi vom filma.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Putem spune că prin această iniţiativă dorim ca pe lângă întreg procesul care ţine de partea de sănătate, să oferim participanţilor câteva ore de recreere, de socializare, de integrare în grupuri noi. Considerăm că activitatea noastră este benefică minţii şi corpului, atât la nivel individual cât şi la nivel de grup. Scopul nostru este ca oamenii să se integreze în grupuri noi, să scape de frică, de ruşine, să descopere că poţi arde calorii într-un mod distractiv şi nu doar singur în sala de forţă.Dorim să promovăm un stil de viaţă în care mişcarea să ocupe un loc important. Faptul că sedentarismul este foarte ridicat la noi în ţară, ne propunem să luăm parte la motivarea oamenilor de a face mai multă activitate fizică. Dorim să îi atenţionăm şi să îi facem conştienţi de faptul că sala sau a face sport, nu înseamnă doar aparate şi greutăţi.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Persoanele pasionate de dans, sport, miscare.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În primul rând online, pe reţelele de socializare, creând evenimente. Apoi în oraş prin împărţirea de flyere (şi explicat implicit oamenilor despre ce este vorba) şi lipit afişe în zonele foarte circulate de oameni.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Este cunoscut faptul că serotonina este un neurotransmiţător important din creier, secretat de glanda pineală şi numit hormonul „fericirii”.Când dansăm şi facem mişcare glanda pineală secretă serotonină. Aşadar ne aşteptăm ca oamenii să conştientizeze cât de distractiv poate fi să faci sport şi să descopere beneficiile acestuia, pentru sănătatea lor (fizică şi mentală). Sperăm ca oamenii să devină mai interesaţi de această activitate şi să încerce să iasă din zona lor de comfort.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare