Consiliul Județean al Elevilor Cluj
Gala de Premiere a Histrioniadei Liceenilor - ediția a XVIII-a
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Consiliul Județean al Elevilor Cluj ( CJE CJ) este unica structura reprezentativă a elevilor la nivel județean care se luptă ca interesele elevilor să fie auzite, drepturile și obligațiile elevilor să fie respectate și să ajute la dezvoltarea personala a elevilor prin activitati sociale, culturale si educative din cadrul evenimentelor orgganizate de CJE CJ.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Central
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Histrioniada Liceenilor este cel mai mare festival național de teatru organizat exclusiv de liceeni pentru liceeni. Este un proiect fondat de un grup de tineri, care, anul acesta ajung să organizeze cea de-a XVIII-a ediție, acum șase ani ajungând la nivel național și aducând în același cadru organizat elevi din toate colțurile țării.
Activitatea va fi marcată de o închidere oficială, unde sunt așteptați printre participanți și nume cunoscute în domeniile de interes ale acestui festival.
Evaluarea prestației liceenilor va fi realizată de către un juriu specializat, iar premierea lor va avea loc la sfârșitul evenimentului, în timpul festivității de încheiere a programelor desfășurate pe parcursul acestor zile.
Așadar, Gala de premiere constă printre altele, dintr-un moment artistic, urmat de premierea participanților.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Festivalul se încheie cu Gala de premiere. În cadrul acesteia se va desfășura o sesiune de feedback, urmată de premierea participanților, un moment artistic, o masă festivă împreună cu participanții, voluntarii și partenerii, fără căror implicare acest festival nu se putea desfășura.
Mulțumiri speciale coordonatorilor trupelor de teatru pentru implicarea elevilor la acest eveniment, respectiv partenerilor care au susținut acest proiect.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Ceea ce ne-a ambiționat să oferim continuitate acestui festival este numărul redus al evenimentelor de acest fel care se adresează tinerilor care doresc să își urmeze vocația în teatru.
Mai mult, proiectul oferă o perspectivă realistă asupra jocului artistic, cât și asupra organizării unui eveniment complex. Totodată, vibrația acestui festival contribuie la dezvoltarea culturală și artistică într-o manieră inedită și are un impact major asupra spectatorilor de toate vârstele prezenți la piesele de teatru. Astfel, reiterăm ideea inclusivității activităților desfășurate.
Premierea participanților este necesară atât pentru a răsplăti munca depusă, dar și pentru încurajarea, ambiționarea și dezvoltarea viitorilor actori.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Liceeni pasionați de practicarea artei teatrale de pe tot teritoriul țării și persoanelor de toate vârstele interesate de punerea în scenă a operelor dramaturgice. Participanții din afara Clujului vor fi cazați căminele U.B.B.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm aceasă initiativă atât în mediul online cât și offline prin stickere, pliante, afișe și prin deschiderea pe care o avem către elevii județului Cluj și nu numai.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În primul rând, considerăm că validarea muncii pe care au depus-o nu numai la atelierelele și spectacolele din timpul festivalului este crucială pentru fondarea și dezvoltarea carierei de actor.
În al doilea rând, oferim voluntarilor festivalului o experiență de neuitat care prin complexitatea sa îi ajută să evolueze pe mai multe planuri, aducându-i tot mai aproape de cea mai bună versiune a lor.
Gala de premiere este momentul care creează atmosfera de final al acestui eveniment de mare anvergură, unde, pe lângă celor menționate mai sus, vor avea loc și mulțumirile directe pentru partenerii care au ajutat la realizarea acestui festival.
Înapoi la inițiative