Inițiative
număr voturi
182
EVOCluj
Get Ready
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
3 fete cu o pasiune pentru oameni care sunt fericiți și împăcați cu alegerile lor de carieră. Ne-am cunoscut în parcursul nostru profesional cu ani în urmă și în acest an, am decis să ne unim forțele realizând că avem o viziune comună: comunitatea să dobândească profesioniști care să o ghideze spre evoluţie, prin alegerile de carieră pe care le face fiecare tânăr.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Programul de formare în competențe de career management va fi organizat online cu un număr de 30 de tineri, printr-o platformă precum zoom, windows teams etc.
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Cluj-Napoca atrage anual 70.000 de studenți. Statisticile naționale arată că doar 25% dintre ei ajung să lucreze în domeniul de studiu, în timp ce rapoartele Comisiei Europene arată că în practică, un consilier școlar este alocat pentru 2000 de elevi. Analize recente în rândul tinerilor din Cluj-Napoca (rezultate preliminare studiu LEAP) arată nevoia tinerilor clujeni de a dezvolta competențe de a lua decizii informate de carieră. Competențele de management al carierei devin cu atât mai relevante în contextul contractării economiei și înghețării pieței muncii ca urmare a pandemiei COVID-19 și pentru adaptarea la schimbările survenite pe piața muncii. Evocariera își propune înființarea unui Centru de Carieră Comunitar care să ofere resurse gratuite de management al carierei atât pentru adolescenți și tineri, cât și pentru practicieni și părinți. Get Ready este unul dintre primele proiecte ale Centrului Comunitar EvoCariera. Get Ready este un program de formare a competențelor de management al carierei pentru 30 de adolescenți și tineri. Programul include workshop-uri și consiliere sau coaching individual derulate online. Get Ready are două obiective: 1. Dezvoltarea de competențe de management al carierei pentru viitorul muncii pentru 30 de adolescenți și tineri. 2. Implicarea tinerilor în procesul de design al EvoCariera. Own your Future, o platformă online de resurse gratuite de management al carierei, destinată tinerilor.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Dezvoltare program de formare Get Ready. Programul este dezvoltat de specialiști voluntari. 2. Livrare program online Get ready (12 ore de workshop în 3 sesiuni a câte 4 ore; fiecare beneficiar participă la 2 sesiuni de consiliere/coaching pre și post workshop-uri). în cadrul programului tinerii vor învăța să-și exploreze potențialul individual, să ia decizii informate de orientare școlară /în carieră și să dezvolte competențe de management al cariereii. Workshopurile sunt proiectate în conformitate cu competențele definite de comisia europeană (luarea inițiativei, mobilizarea de resurse, creativitate etc.) ca fiind necesare pentru adaptarea la piața muncii viitorului. Ca parte din programul de formare, participanții vor participa la un demers de design a platformei de resurse online pentru tineri EvoCariera. Own Your Future.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Nevoia de a se adapta unei piețe a muncii în tranziție, făcând alegeri de carieră asumate și echiparea cu competențe de management al carierei, oferind un program scalabil și o platformă resursă pentru întreaga comunitate. Aceste nevoi ale tinerilor au fost identificate în rezultatele preliminare ale studiului LEAP, precum și de către comunitate în urma unor evenimente de tipul ”mese rotunde” organizate de diferite ONG-uri locale (PATRIR, CCC).
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi clasa a XI/XII, studenți anul I/II, aflați în fața unor decizii de carieră.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Programul va fi promovat prin: comunicat de presă la finalul proiectului; postări în social media - grupuri destinate elevilor, studenților și tinerilor pe parcursul implementării; materiale cu logo-ul EvoCariera disponibile pe platformă.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Programul de formare Get Ready reprezintă podul dinspre educație către piața muncii prin setul de abilități pe care le dezvoltă. Echipând tinerii cu competențe necesare pentru a lua decizii educaționale și de carieră necesare pentru muncii viitorului, întreaga comunitate va beneficia de adevărați profesioniști. De asemenea, cei 30 de tineri învață importanța implicării în construirea unei resurse pentru comunitate, dezvoltând responsabilizare și spirit civic. Construind o platformă de resurse gratuite pentru managementul carierei, tinerii clujeni vor putea beneficia de o serie de instrumente de evaluare, materiale și informații necesare în luarea unor decizii de carieră asumate.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare