Inițiative
număr voturi
201
EVOCluj
nCUNOSCUȚII
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
3 fete cu o pasiune pentru oameni care sunt fericiți și împăcați cu alegerile lor de carieră. Ne-am cunoscut în parcursul nostru profesional cu ani în urmă și în acest an, am decis să ne unim forțele realizând că avem o viziune comună: comunitatea să dobândească profesioniști care să o ghideze spre evoluţie, prin alegerile de carieră pe care le face fiecare tânăr.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online (Facebook și Instagram)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Cluj-Napoca atrage anual 70.000 de studenți. Statisticile naționale arată că doar 25% dintre ei ajung să lucreze în domeniul de studiu, în timp ce rapoartele Comisiei Europene arată că în practică, un consilier școlar este alocat pentru 2000 de elevi. Analize recente în rândul tinerilor din Cluj-Napoca (rezultate preliminare studiu LEAP) arată nevoia tinerilor clujeni de a dezvolta competențe de a lua decizii informate de carieră. Competențele de management al carierei devin cu atât mai relevante în contextul contractării economiei și înghețării pieței muncii ca urmare a pandemiei COVID-19 și pentru adaptarea la schimbările survenite pe piața muncii. Evocariera își propune înființarea unui Centru de Carieră Comunitar care să ofere resurse gratuite de management al carierei atât pentru adolescenți și tineri, cât și pentru practicieni și părinți. nCunoscuții este unul dintre primele proiecte ale Centrului de Carieră Comunitar. nCunoscuții este o colecție de interviuri cu profesioniști din domenii diferite. Obiectivul proiectului este să permită tinerilor care sunt în fața unor decizii de carieră să exploreze industrii, roluri, profile profesionale, parcursuri de carieră, prin relatările celor care lucrează deja atât în profesii tradiționale (ex. avocați, medici, profesori), cât și în unele noi (ex. business analyst, antreprenori, PR, creative industry). nCunoscuții își propune să spargă mituri despre profesii și parcursuri tipice de carieră, să permită tinerilor să cunoască zone puțin vizibile ale unor roluri și, astfel, să fie în măsură să ia decizii mai bine informate pentru viitorul lor profesional.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1. Contactarea a 10 profesioniști din domenii diferite și cu roluri pentru primul sezon nCunoscuții. Aceștia vor răspunde la întrebări despre parcursul lor școlar și profesional, deciziile pe care le-au luat și oamenii care au influențat aceste decizii. 2. Înregistrarea interviurilor de către fiecare profesionist. 3. Editarea interviurilor. 4. Lansarea primului sezon pe pagina de Facebook și Instagram a EvoCariera. Own Your Future și publicarea în serial a interviurilor în episoade de 2-3 minute.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
nCunoscuții își propune să ajute adolescenții și tinerii din Cluj-Napoca să ia decizii despre parcursul lor școlar și profesional. Puțini elevi și studenți știu ce face în viața de zi cu zi un judecător, un avocat, un medic sau un jurnalist. Și mai puțin știu ce face un copywriter, un business analyst sau un specialist în comunicare. nCunoscuții descriu roluri vechi și noi, sparg mituri despre profesii și parcursuri tipice de carieră. Răspunde nevoii tinerilor de a alege informat astăzi pentru viitorul lor.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi, studenți, tineri angajați aflați la primele experiențe profesionale
Cum doriți să promovați această inițiativă?
nCunoscuții este un serial de interviuri proiectat pentru Facebook și Instagram, cu episoade de 2-3 minute, care vor fi publicate săptămânal. Campania de promovare a nCunoscuții se în social media, preponderent pe grupuri și comunități destinate tinerilor, dar și media locală.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
nCunoscuții este un proiect de conștientizare despre: 1. Industrii și roluri profesionale 2. parcursuri de carieră și strategii de luare de decizii 3. importanța procesului de explorare a oportunităților în procesul de management de carieră.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare