Inițiative
număr voturi
123
HumanArt
Spațiu comunitar outdoor pentru studenți și doctoranzi
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem studenți și doctoranzi din Facultatea de Sociologie și Asistența Socială, respectiv Facultatea de Psichologie. Suntem o formație în cadrul căruia tematizăm și preocupăm cu cele mai recente și acute probleme sociale. V-am format în cadrul Colegiului de Performanță Max Weber. Scopul nostru este de a sensibiliza ceilalți tineri din imprejurimea noastră prin metode atât artistice cât și sociologice.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Curtea Fundației Max Weber
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul proiectului este de a crea un spațiu comunitar outdoor în curtea Fundației Max Weber, unde studenții, mentorii și doctoranzii să poată interacționa între ei și să organizeze diverse activități în aer liber, cum ar fi festivaluri de film, cercuri profesionale, totodată să folosească spațiul pentru lectură și dezvoltare personală. Spațiul comunitar ar fi dezvoltat în spiritul conștientizării mediului, obiectivul este ca clădirea și curtea să fiu mai ecologice și mai ușor de utilizate, cu scopul de a crea un spațiu în care multe activități pot fi implementate de studenți și doctoranzi interesați de activitățiile Fundației Max Weber. Principalele activități ale proiectului: renovarea și curățarea șantierului, precum și transformarea acestuia într-un spațiu comunitar: mobilier de paleți în aer liber, iluminat, achiziționarea de cărți și plante, amenajarea spațiului. Spațiul ar funcționa și ca bibliotecă în aer liber, precum și ca spațiu de socializare și profesional.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
a. Planificarea detaliilor pentru spațiu comunitar în aer liber b. Achiziționarea materialelor necesare (paleți, plante, cărți, pungi de fasole, echipamente de iluminat) c. Amenajarea spațiului comunitar în aer liber d. Deschiderea spațiului comunitar
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Crearea unui spațiu comunitar răspunde nevoilor studenților care studiază științele sociale în Cluj-Napoca, dar oferă și oportunitatea de a organiza alte evenimente în aer liber, care vor fi de asemenea disponibile publicului larg în viitor.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
studenți, doctoranzi
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm inițiativa pe mai multe platforme. În primul rând pe platformele online și pe social media (Facebook, Instagram), dar și în presa din Cluj.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Studenții preferă să folosească spațiul comunitar, să vină la bibliotecă pentru a citi mai multe, pentru a construi relații și, de asemenea, contribuim la dezvoltarea lor profesională.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare