Inițiative
număr voturi
91
HumanArt
Expoziție interactivă – artă și societate
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem studenți și doctoranzi din Facultatea de Sociologie și Asistența Socială, respectiv Facultatea de Psichologie. Suntem o formație în cadrul căruia tematizăm și preocupăm cu cele mai recente și acute probleme sociale. V-am format în cadrul Colegiului de Performanță Max Weber. Scopul nostru este de a sensibiliza ceilalți tineri din imprejurimea noastră prin metode atât artistice cât și sociologice.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca (sală de expoziție sau o sală potrivită pentru inițiativă)
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Scopul inițiativei este de a implementa o expoziție interactivă, prin care prelucrăm și prezentăm subiecte și probleme actuale care afectează Cluj-Napoca, astel încât participanții la această să-și poată adăuga propriile idei. Temele pe care-l prezentăm prin instalații, lucrări de artă plastică sunt: segregare socială, probleme de mediu, problemele digitalizației, abuzuri școlare, probleme specifice în Cluj-Napoca: probleme de locuință, călătorie și de trai. Principalele obiective ale proiectului sunt sensibilizarea și mobilizarea publicului la subiecte specifice. Grupul țintă al proiectului este: în mod direct tineri și tineri adulți din Cluj-Napoca, dar și persoane interesate de tematica expoziției, iar în mod direct profesioniști și artiști a căror indrumare și asistență solicităm în timpul procesului de lucru. Principalele activități ale proiectului sunt: elaborarea subiectelor cu ajutorul experților (sociologi, profesioniști în domeniul științei sociale și artiști), conturarea temelor: planificarea și elaborarea instalațiilor și a lucrărilor de artă plastică, deschiderea expoziției.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Activități concrete: a.Elaborarea temei expoziției cu ajutorul unor profesioniști (oameni din domeniul științei sociali și artiști). b. Dezvoltarea instrumentelor expoziționale: proiectarea instalațiilor, materialelor și instrumentelor și achiziția materialelor necesare c. Elaborarea instrumentelor expoziționale: instalații, realizarea lucrărilor d.Publicitatea unei expoziții pe diferite platforme (media, site-uri sociale) d. Echipamente de expoziție e. Deschiderea unei expoziții și recepția publicului.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Prezintă publicului clujene subiecte actuale și specifice, cum ar fi: abuz, segregare, dar chiar și probleme legate de existența în orașul Cluj-Napoca, cum ar fi locuința, traiul etc. Această inițiativă face acest lucru în așa fel încât vizitatorul să se poată implica în tematizarea întrebării date, eventual și în sugestii de soluții, cu instrumente artistice și interactive (de exemplu, poate continua un desen, adăuga un text, un puzzle).
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
clujeni
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Dorim să promovăm inițiativa pe mai multe platforme. În primul rând pe platformele online și pe social media (Facebook, Instagram), dar și în presa din Cluj.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Participanții activi la expoziție vor fi mai sensibili la problemele sociale prezentate, iar pe termen lung putem contribui nu numai la sensibilizarea lor, ci și la mobilizarea lor în domeniul respectiv.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare