Inițiative
număr voturi
112
BWay
BWay - de la elev la student
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem o echipă de studenți ce dorim să aducem o schimbare în sistemul educațional românesc. Am început să lucrăm împreună din liceu la diverse proiecte, iar în timpul facultății am participat împreună la hackathoane (HermesHackathon, EduHack) și voluntariate (Descopera-ti pasiunea in IT) din domeniul educațional.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Online/Facebook Lives/Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Rata de abandon universitar atinge un procent de 40%, unul din motive fiind alegerea greșită a facultății sau a specializării din lipsă de consiliere. Pentru a limita posibilitatea ca studentul să renunțe la cariera aleasă, poate chiar după primul an de facultate, venim cu următoarea soluție: facilitarea contactului dintre elevi și studenți, prin intermediul platformelor online. Cei care își doresc să se îndrepte spre mediul universitar și caută mai multe argumente în favoarea sau defavoarea alegerii unei anumite specializări, pot găsi sprijin de la studenții ce cunosc detaliile despre admitere, masterate sau organizații, fiindcă le-au experimentat pe propria piele. Inițiativa „BWay - de la elev la student” are, astfel, caracteristicile unei orientări în carieră, iar schimbul de informații elev-student se realizează fie prin podcasturi cu invitați, fie prin sesiuni live interactive.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Minim 3 seminarii online interactive/transmisii live pe pagina de Facebook - BWAY. Fiecare seminar va avea în prim-plan câte un grup de studenți aflați în etape diferite ale mediul academic (licență, masterat, doctorat). Aceștia vor răspunde întrebărilor legate de facultatea pe care o frecventează, pentru a conferi o imagine de ansamblu asupra studenției și a perspectivelor de viitor din cadrul domeniului de interes.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Consiliere în cariera profesională Educație a elevilor de liceu Orientare universitară Informare asupra domeniilor de studiu
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevii de liceu (cu precădere clasele 11-12) sau absolvenți de învățământ liceal, care își doresc să frecventeze un program de studii universitare și caută informații legate de cum este să fii student la facultatea de interes.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Anunțuri publicitare pe rețelele de socializare (Facebook, Instagram, TikTok) Promovare făcută de invitați, atât pe propriile pagini de Facebook, cât și pe paginile organizațiilor studențești Promovare pe grupuri online de studenți și elevi, precum: Profesori, elevi și părinți (2000 membri), Admitere UBB (9500 membri)
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Susținerea formării profesionale Scăderea ratei de abandon universitar Eliminarea stereotipurilor cu privire la diverse profesii Creșterea gradului de informare a elevilor de liceu în privința opțiunilor de viitor (durata studiilor, costurile financiare, organizații studențești, specializări, riscurile profesiei, abilitățile necesare, materiile studiate)
Înapoi la inițiative
Galeria foto
Evenimente legate de inițiativă
 • Viata de student la medicina
  BWay
  BWay - de la elev la student
  #Learning
  2020-10-26 18:00 - 2020-10-26 19:40
  online
  Te pregătești pentru admiterea la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca? Atunci trebuie să știi că pregătirea pentru admiterea la Medicină nu constă doar în răsfoit cărți de biologie și chimie organică.
 • Viața de student la poli
  BWay
  BWay - de la elev la student
  #Learning
  2020-11-09 18:00 - 2020-11-09 20:00
  Online
  Urmează să aflăm cum arată viața unui student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, așa că te invităm alături de noi, dacă ești interesat de ce presupun arhitectura, automatica, calculatoarele, tehnologia construcțiilor de mașini sau ingineria ...
 • Viata de student la mate-info UBB
  BWay
  BWay - de la elev la student
  #Learning
  2020-11-13 18:00 - 2020-11-13 20:00
  Online
  Îți dorești să studiezi la Facultatea de Matematică și Informatică? Atunci nu uita să parcurgi cel mai important pas dintre toate: acela de a găsi pe cineva care să te îndrume și care să-ți dea sfaturile ...
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare