Inițiative
număr voturi
72
HANDICOPE
different is good
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de tineri cu dizAbilitati , ce se straduiesc sa fie membrii activi ai comunitatii , prin actiuni ce sustin incluziunea si depasirea prejudecatilor , promovarea potentialului si a abilitatilor . Avem alaturi prieteni fara deficiente ce ne sprijina demersurile , firesc si empatic , pentru o comunitate a tuturor .
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Cluj-Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Iniţiativa e , de fapt, declaraţia unui grup de tineri clujeni cu dizabilităţi, că pot fi vizibili şi implicaţi în comunitate. Suntem convinși că întâlnirea, întrun cadru informal, a unor tineri cu dizabilități cu persoane valide va facilita un schimb de experiență valoros , o mai bună cunoaștere a aspectelor ce țin de dizabilitate . De asemenea , participanții valizi vor putea exersa, de exemplu, felul în care pot fi de ajutor unei persoane în scaun rulant dar şi aspecte legate de comunicarea directă ( evitarea situaţiilor în care aceasta nu e abordată, ci însoțitorul şi i se anulează , astfel, identitatea ) . Avem experiența ediției de anul trecut , a cărei beneficii au fost resimțite pe termen lung de toți participanții. În această iniţiativă , cei mai importanţi sunt OAMENII. Cu sau fără nevoi speciale. Şi momentele în care oameni de status diferit petrec timp de calitate împreună, trecând peste o barieră, care , de cele mai multe ori, este generată artificial.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
- seri de karaoke - discuții interactive tematice ( dizabilitatea, acceptarea ) Și dacă... * virusul Covid-19 nu va permite ca aceste întâmplări frumoase să aibă loc , în cazul declanșării unei noi situații de urgență /creșterii alarmante a îmbolnăvirilor, respectiv, a riscurilor și pentru că acest proiect este gândit să aducă bucurie persoanelor cu dizabilităţi implicate , scopul acestuia va fi atins printr-o acțiune diferită dar cu impact pozitiv . Persoanele cu dizabilități vor primi, la domiciliu, pachete de îngrijire personală , în sacoșe de pânză personalizate cu mesajul si contextul proiectului .
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Iniţiativa noastră răspunde, pe de o parte , nevoii clujenilor cu dizabilităţi de a fi vizibili şi acceptaţi ca membii activi ai comunităţii şi, pe de altă parte, nevoii clujenilor valizi de a cunoaşte mai mult despre provocările oamenilor cu deficienţe , pentru a-i accepta mai uşor . Credem că interacţiunea directă e cea mai bună cale de înlăturare a stigmei sau prejudecăţilor.
Cui doriți să vă adresați?
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
-
Cum doriți să promovați această inițiativă?
in mass-media online și social-media
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Creșterea gradului de incluziune socială a persoanelor cu deficiențe implicate , depășirea unor bariere și o mai bună înțelegere de către cei valizi a ce presupune dizabilitatea ( mituri, abordarea persoanei cu dizabilitate )
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare