Inițiative
număr voturi
146
The Nest Crew
Paint the school
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Nest reprezintă o platformă deschisă pentru orice scriitor, artist plastic, muzician, slammer în cadrul căreia aceștia își pot realiza proiectele. Nest și-a propus să coaguleze o comunitate artistică în cadrul căreia să îi apropie pe tinerii creatori de publicul tânăr și de personalitățile artistice consacrate. Nest nu desenează granițe și nu impune limite. Esențial e să ofere șansa unui număr cât mai mare de tineri talentați de a se desfășura și unor genuri artistice cât mai variate de a se face cunoscute. Nest e un cadru informal și un spațiu de întâlnire, o comunitate în dezvoltare, a artiștilor amatori și profesioniști.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Cluj Napoca
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Reabilitarea peretilor din școli cu pictură murală prin concursuri de desen. Scopul primordial al NEST – Punct artistic colector este dezvoltarea creativității tinerilor, înfrumusețarea mediului lor înconjurător. Scopul nostru este organizarea unui concurs de desen, pentru clasel I-VIII, linia de studiu română și maghiară, care este precedat de lecturarea unor povești. Elevii secțiilor maghiare vor prezenta o poveste populară celor de la secția română, iar cei de la secția română vor prezenta o altă poveste populară elevilor de la sdecțiile maghiare. La finalul prezentării poveștilor, elevii participanți s evor folosi de toată puterea lor de imaginație pentru a transforma într-un desen ceeace au auzit. Cele mai bune desene vor fi alese de către un uriu de specialitate și vor fi transpuse, de către artiști profesioniști, pe calcanele școlilor. Astfel, cele două culturi își vor găsi locul, l avedre, în același spațiu. Școala aleasă de noi, pentru început, este Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, în cadrul cărei funcționează atât clase române cât și maghiare. Dorim să implicăm 70 de levi.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Perioada de informare a elevilor. Teme de casa. Discutii. mplementarea proiectului ca si pictura murala. Artistii vor fii propusi inaintea inceperii proiectului din care vom alege in perioada procesului de lucru. Artistii se implica pe baza de voluntariat fara finantare. La Liceul Teoretic Onisifor Ghibu tinem legaturi foarte stranse, intotdeauna suntem asteptati cu mare drag in scopul de a schimba in frumos mediul scolar.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inbunataira mediului scolar, provocarea vizuala pentru copii creativi, mediu prietenos pentru cadrul didactic, cunoasterea colegilor.
Cui doriți să vă adresați?
Copii (0-13 ani), Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Copii, elevi, parinti, cadru didactic.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Online, radio, televizor.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Inbunatatire mediului inconjurator.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare