Inițiative
număr voturi
105
The Nest Crew
Babel - Spoken Word
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Nest reprezintă o platformă deschisă pentru orice scriitor, artist plastic, muzician, slammer în cadrul căreia aceștia își pot realiza proiectele. Nest și-a propus să coaguleze o comunitate artistică în cadrul căreia să îi apropie pe tinerii creatori de publicul tânăr și de personalitățile artistice consacrate. Nest nu desenează granițe și nu impune limite. Esențial e să ofere șansa unui număr cât mai mare de tineri talentați de a se desfășura și unor genuri artistice cât mai variate de a se face cunoscute. Nest e un cadru informal și un spațiu de întâlnire, o comunitate în dezvoltare, a artiștilor amatori și profesioniști.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Central Cluj
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Babel - producție spoken word. Scopul nostru este realizarea unei producuții audio-vizuale slam-poetry, cu participarea poeților, artiștilor vizuali, muzicanților români și maghiari, pentru publicul tânăr. Textele prezentate vor căuta să prelucreze subiecte legate de traiul în comun al românilor și maghiarilor, prezentând situații cotidiene și speciale, abordate din diefrite perspective. Scopul este de a atrage asupra frumuseții și avantajelor traiului în comun. Evenimentul, prevâzut în aer liber dar puternic promovat in mediul online, urmează să fie acompaniat de muzică experiementală în timp ce diefrite elemnte vizuale vor fi proiectate pe pereții clădirilor din jur. Instrumentele, universul sonor își propun să readucă în actualitate sunetele tradiționale ale celor două culturi. (fluiere, tilinci, etc.) ne propunem impicarea a 15 artiști. Așteptăm prezența a 50 de personae la eveniment si 5000 de spectator online .
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Proces de documentare pentru cunoastereasubiectului. Proces de lucru comun si collectiv cu poetii. Repetitii pentru eveniment. Comunicare online, proces informativ. Intilnire cu publicul. Dezbatere asupra subiectului.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Evenimentul nostru cat si etapele care ne conduc spre ea vorbesc numai despre toleranta si frumusetea colorata de a trai intre mai multe etnii. Este un prilej de a cunoaste cat mai mult desre noi, etnic, cultural si a forma noi prietenii.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani), Adulți (35-59 de ani) , Persoane în vârstă (peste 60 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri si nu numai, cu o minte dechisa si toleranta, cu iubire spre muzica, poezie, arta si frumos in general.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Online in primul rand dar si prin interviuri la radio (eventual parteneriate media cu care suntem deja obisnuiti), televizor,afise, stickere etc.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Oameni prietenosi, deschisi cu scopul de a innoda legaturi proaspete O mentalitate deschisa.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare