AN -TAN -TE
An- Tan- Te - Laborator de animatie si jocuri
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Pioras Emilia, 27 ani, spirit comunitar, animator, pasionata de dans,miscare si joc, de activitati artistice recreative, lucrator prin arte combinate, studenta la FSPAC- sectia Publicitate.
Mă numesc Lăpuștea Bianca și urmează să încep al 3-lea an în cadrul Facultății de Drept, a Universității Babeș-Bolyai (21 de ani) . Domeniul animației l-am descoperit în anul 2016, la unul din cursurile de formare organizate de Ioana și nu m-am așteptat să mi se potrivească atât de bine. De-a lungul timpului, am acumultat experiență și răbdare, iar acum mi-ar plăcea să pot împărtăși și altor tineri din cunoștințele dobândite, dar și șă îi ajut să redescopere frumusețea jocului
Ioana Gazdac, 35 de ani, animator pentru copii, formator pentru animatori, antreprenor in industria recreativa pentru copii din Cluj - Napoca
Am lucrat in echipa de organizare evenimente pentru copii pana acum cateva luni.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Intr-un loc de joaca, parc public, in curtea unei scoli, oras Cluj-Napoca si in online pe facebooklive, si prin sesiuni in Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Dezvoltam cursuri de animatori, activitatii de animatie si jocuri, care sunt destinate beneficiariilor cu varste cuprinse intre 14-35 ani. Ne propunem sa creem un mediu de conectare, placut si educational, un mediu de interactiune intre tineri si aduti, intre tineri si copii. Iar acest lucru se poate realiza foarte usor si natural prin joaca. Tinerii care vor participa practic la cursurile noastre gratuite vor avea la final o baza de cunostinte si practica pe care sa o poata folosi ca experienta, la inceputul carierei lor in munca cu copiii. Iar adultii care vor participa la cursuri vor avea la final o baza de cunostiinte si practica pe care o pot folosi in lucrul cu copii sau tinerii.
Plecând de la necesităţile persoanelor care lucrează în mod direct cu publicul copii, tineri si adulţi, având vocație educativă, putem participa la elaborarea unor activitati practice privind: medierea socială, iniţierea unor activităţi de animaţie, dezvoltarea şi crearea unei legături sociale. Facilitand prin metodele folosite, o comunicare mai usoara si o relationare sanatoasa intre generatii. (parinti si copii, educatori si copii, voluntari si copii, adulti si tinerii voluntari).
Imagini reprezentative pentru inițiativă se regăsesc aici: https://workupload.com/archive/VYP69jD3.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
1 curs de formare animatori offline cu durata de 4 zile - 20 de ore
1 curs de formare animatori online - 20 de ore
Si cate 2 workshop-uri de pictura pe fata si baloane modelate a cate 3 ore
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Pentru ca tinerii sa fie luati in serios atunci cand doresc sa lucreze, li se cere experienta si la inceput de drum nu o detin. Asfel de cursuri ajuta la acumularea unor informatii utile si practicarea unor metode de joaca si animatie pe care ulterior le pot folosi in munca cu copiii in diferite proiecte in care se implica (voluntariat, lucru cu copiii sau tinerii) . De asemena comunitatea noastra are nevoie de o interactiune si o conexiune sanatoasa intre generatii, care creaza un mediu propice de dezvoltare si aprofundare al potentialului unei comunitati unite.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri, elevi de liceu (profil pedagogic si alte profile), studenti, educatoare si/sau parinti doritori.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin intermediul acestui proiect.
-Prin evenimente pe facebook si distribuirea initiativei pe grupurile in care suntem prezente.
-Prin recomandarile partenerilor acestui proiect.
-Vom incerca sa creem parteneriate cu 2 radio-uri din Cluj si cu cateva ziare din Cluj.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
60 de tineri si adulti vor avea acces in mod gratuit la formare in domeniul animatiei pentru copii, participand la cursuri si activitati, vor avea acces la informatii utile pe care le vom pune impreuna in practica si pe care, ulterior, le vor folosi in munca lor cu copiii (ca si voluntari, parinti, educatori, animatori la petreceri aniversare).
Înapoi la inițiative