Inițiative
număr voturi
16
Create.Act.Enjoy
Un cal intră într-un bar
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem doi actori independenți, absolvenți ai Facultății de Teatru și Film din Cluj-Napoca, membri ai asociației Create.Act.Enjoy unde de cinci ani suntem implicați în programul de Terapie prin Artă ca actori și traineri de ateliere de teatru și improvizație cu pacienții spitalelor cu care colaborăm. De-a lungul timpului, ambii am susținut ateliere de teatru și improvizație cu adolescenți în diferite contexte, de exemplu în cadrul programului Luna Creativă, by Create.Act.Enjoy și în cadrul câtorva festivale de teatru pentru adolescenți.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Sediul asociației Create.Act.Enjoy (deținem atât spațiu de repetiții, cât și curte exterioară)/ avem posibilitatea de a adapta spectacolul la mediul online, folosind platforma Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Un cal intră într-un bar, este o adaptare a romanului omonim scris de David Grossman, care prezintă prin intermediul unui show de stand-up comedy, viața comediantului Dovală Gi, care ajunge să se deschidă în fața publicului, povestindu-și cea mai marcantă amintire din copilărie, presărând-o tot timpul cu bancuri, unele mai bune, altele mai proaste, râde de el însuși și de viața lui cea tristă, crezând că poate doar așa, râzând cu lacrimi ajunge și el să priceapă ce a trăit. Este un text comico-dramatic, care deși în aparență pare doar un show de stand-up ratat, în esență prezintă povestea unui adolescent care și-a depășit obstacolele vieții și a învățat că viața e mai ușoară dacă o presărezi cu bancuri și nu stai mereu încrâncenat.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Primul pas pentru realizarea inițiativei, adică dramatizarea romanului, a fost realizat. Următorii pași pentru care e nevoie de ajutor sunt: repetițiile pentru realizarea spectacolului și apoi organizarea și performarea spectacolului, în colaborare cu diferite spații convenționale sau neconvenționale din Cluj-Napoca. Spectacolul va fi regizat de mentorul meu Filip Odangiu, actor, regizor și profesor de actorie la Facultatea de Teatru și Film, UBB Cluj-Napoca.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa propusă, răspunde nevoii de Learning, prin ideea de bază a textului, aceea că oricât de tristă ar fi viața, dacă o presărăm cu bancuri, categoric va fi mai frumoasă.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Adolescenți și tineri (studenți sau nu), cu vârsta până la 35 de ani
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Prin rețelele online (Facebook, Instagram) și afișe amplasate în spațiile publice
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cred că această inițiativă/acest spectacol, va răspunde nevoii adolescenților de a avea parte de un spectacol de teatru pe înțelesul lor și le va trezi interesul pentru teatru, pentru stand-up și în mod sigur pentru explorarea elementelor care ne ajută să ne îmbunătățim stilul de viață printr-o gândire mai pozitivă.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare