Inițiative
număr voturi
174
Polifriends
The Basics&The Experts
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de oameni cu inițiativă, care vor să miște lucrurile din jurul lor. Suntem studenți care nu stau în banca lor. Ne-am întâlnit în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fizic: Săli de festivități din cadrul Universității Tehnice, în funcție de disponibilitate, se pot utiliza alte spații cu capacitate: cafenele, hub-uri; Online: Aplicații pentru videoconferințe
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Proiectul “The Basics&The Experts” este relevant pentru comunitatea de tineri deoarece acesta constă într-o serie de training-uri și workshop-uri cu scopul de a ne asigura că studenții au oportunități de formare în diverse arii. Pornind de la nevoia bobocilor de a deține anumite cunoștințe de bază și ajungând la nevoia studenților din ani terminali de a-și finisa setul de competențe, considerăm că acest proiect este imperios. The Basics, așa cum spune și numele, oferă doar informațiile de bază ale temelor, urmând ca aceste informații să fie aprofundate în cadrul The Experts. Caracterul inovator al proiectului constă în faptul că temele transpuse în workshop-uri și training-uri sunt la alegerea participanților. Acestora li se prezintă o paletă care conține domenii precum marketing, fundraising, leadership, munca în echipă, dar și hard skills precum design grafic, fotografie și multe altele. Facilitatorii proiectului vor fi experți și profesioniști din domeniul fiecărei arii abordate. Dacă ne referim, de exemplu, la un workshop de fotografie, facilitatorul workshop-ului va fi un expert fotograf. Pe de altă parte, dacă discutăm despre design grafic, facilitatorul poate fi atât un designer profesionist, cât și un profesor universitar. Având în vedere faptul că, caracterul inovator al proiectului constă în transpunerea în training-uri si workshop-uri a dorințelor studenților de a învăța și avansa, grupul de inițiativă își asumă responsabilitatea de a obține cei mai buni facilitatori.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Înscrierea tinerilor în proiect prin formulare - ne vom folosi de aplicații pentru crearea formularelor digitale Brainstormingul temelor facilitate în proiect - dezbaterea poate avea loc în cadrul unor întâlniri fizice, cât și online Desfășurarea efectivă a trainingurilor și workshopurilor - în două etape (începători și avansați) În cazul în care transpunem în online proiectul, costurile detaliate în buget se vor modifica, în sensul în care vom direcționa banii spre achiziționarea de conturi pentru platforme de streaming online performante și materiale suport pentru participanți.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
The Basics&The Experts este proiectul educațional care va ajuta tinerii studenți din Cluj-Napoca să pășească cu dreptul în noua lor viață studențească și să pornească la drum cu un pachet de cunoștințe necesare atât în cadrul universitar, dar care își găsesc de asemenea folosința și în viața și cariera pe care o vor avea. Acest proiect vine în sprijinul proaspeților studenți care, prin intermediul seriei de training-uri, workshop-uri și activități desfășurate în colaborare cu mai mulți experți în diferite domenii, acumulează sau își dezvoltă diferite abilități, acestea reprezentând noi file adăugate în cartea vieții fiecăruia dintre ei.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă este reprezentat de tinerii studenți, cu precădere bobocii, care au nevoie de un set de competențe noi. Numărul de oameni implicați (250) a fost determinat în următorul fel: În buget se cer costuri de protocol pentru 5 unități, fiecare unitate reprezintă un training sau un workshop (pentru care avem nevoie de protocol). La fiecare training/workshop participă 50 de persoane (maximul în contextul pandemic, în mod fizic).
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În mediul online: Prin intermediul paginilor de facebook/instagram ale organizațiilor de studenți din Cluj-Napoca; Prin distribuirea evenimentului în grupurile de studenți și tineri de pe rețelele de socializare; Prin postări sponosorizate care te ajută să ajungi la un anumit grup de oameni (tineri 14-35, în cazul nostru); În mediul offline: Afișe și fluturașe în campusurile și căminele universitare; Spoturi radio; Afișe și fluturașe în spațiile publice;
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
În urma desfășurării proiectului, vor lua parte la activități aproximativ 500 de studenți ce își vor îmbunătăți abilitățile de comunicare, lucru în echipă, fundraising, public speaking, capacitatea de inteligență emoțională, și așa mai departe.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare