Polifriends
PoliArt
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem un grup de oameni cu inițiativă, care vor să miște lucrurile din jurul lor. Suntem studenți care nu stau în banca lor. Ne-am întâlnit în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Fizic: Spații dedicate expozițiilor, în cadrul unor cafenele/ alte localuri (ex. ROOM) sau în cadrul unor săli deținute de facultatea de Arhitectură și Urbanism (UTC-N); Online: platforme dedicate expozițiilor online, slideshow-uri, poze responsive 360
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
PoliArt este în esență o expoziție, dar și o modalitate de lansare și promovare a tinerilor artiști care au ales arta ca domeniu secundar de activitate sau ca hobby.
PoliArt presupune o provocare și în același timp o mană de ajutor pentru toți tinerii clujeni pasionați de artă și design. Aceștia vor avea ocazia să-și exprime și să-și expună latura creatoare în orice formă a ei: schițe, pictură, desen, fotografie, muzică sau poezie. Astfel, PoliArt presupune săptămână în care serile comunității clujene vor fi animate de tineri artiști.
Inițiativă vizează scoaterea din anonimat a artiștilor care aleg să rămână în umbră. PoliArt revalorizează viața, spațiile în care viața monotonă se desfășoară și totodată lucrările prin care cei mai ”ascunși” artiști se pot afirma.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Expoziții de picturi, desene, fotografii, schițe
Sesiune de recitare de poeme și poezii
Concerte pentru întreținerea ambientului
Scenete de teatru
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Cultura este un aspect important din viața omului, pentru că, cultura, este în sine o formă de educația. Educația culturală poate afecta și impacta o persoană atât în plan intelectual, cât și în plan emoțional sau social.
Cu ajutorul acestui proiect aducem în prim plan nevoia comunității de afirmare socială și profesională, prin depășirea capacităților și maximizarea potențialului propriu.
Ne dorim să combatem anxietatea socială, iar inițiativa noastră servește tinerilor drept șansa de a se dezvolta atât personal cât și profesional, într-un cadru nonformal, adecvat categoriei de vârstă din care aceștia fac parte. Suntem conștienți de nevoile acestora și pregătiți să îi ajutăm pe tineri prin orice modalitate.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Grupul țintă al inițiativei este reprezentat de tinerele talente, studenți care nu au avut șansa de
a se afirma în domeniul artei, sau în domeniul exprimării materiale, a sinelui. Alături de potențialii artiști vom reinterpreta un spațiu public al comunității clujene astfel încât vom reîntregi magia din cadrul proiectului PoliArt.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
În mediul online:
Prin intermediul paginilor de facebook/instagram ale organizațiilor de studenți din Cluj-Napoca;
Prin distribuirea evenimentului în grupurile de studenți și tineri de pe rețelele de socializare;
Prin postări sponosorizate care te ajută să ajungi la un anumit grup de oameni (tineri 14-35, în cazul nostru);
În mediul offline:
Afișe și fluturașe în campusurile și căminele universitare;
Spoturi radio;
Afișe și fluturașe în spațiile publice;
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Un efect al derulării inițiativei va fi promovarea artiștilor neafirmați, ce se află la început de drum și care își doresc să iasă din anonimat. Astfel, vom crește încrederea de sine a creatorilor de artă.
Un alt efect, la fel de relevant al proiectului îl putem identifica în rolul educației culturale. Educația culturală este o investiție inteligentă. Studiile au demonstrat că artele performative facilitează dezvoltarea la nivel emoțional. Societățile dezvoltate au înțeles cât de importantă este cultura în viața indivizilor și încurajează copiii să își pună în practică hobby-urile. De exemplu, în Germania 60% din populație știe să cânte la un instrument.
Înapoi la inițiative