Inițiative
număr voturi
87
Create.Act.Enjoy
Create Act'n'Play
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Suntem doi actori independenți, absolvenți ai Facultății de Teatru și Film din Cluj-Napoca, membri ai asociației Create.Act.Enjoy unde de cinci ani suntem implicați în programul de Terapie prin Artă ca actori și traineri de ateliere de teatru și improvizație cu pacienții spitalelor cu care colaborăm. De-a lungul timpului, ambii am susținut ateliere de teatru și improvizație cu adolescenți în diferite contexte, de exemplu în cadrul programului Luna Creativă, by Create.Act.Enjoy și în cadrul câtorva festivale de teatru pentru adolescenți.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Sediul asociației Create.Act.Enjoy (deținem atât sală de ateliere, cât și curte exterioară)/ avem posibilitatea de a adapta atelierul la mediul online, folosind platforma Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Cu toții ne dorim atenție, să fim văzuți și apreciați. Și e în regulă, atâta timp cât suntem deschiși să oferim atenție și apreciere la rândul nostru. Acest atelier are scopul de a oferi instrumentele prin care adolescenții să atragă atenția asupra lor într-un mod captivant și să le înlăture teama de a vorbi în public. Exercițiile distractive vor contribui și la capacitatea de a colabora și lucra în echipă, la structurarea ideilor și la gestionarea emoțiilor. Atelierul se adresează adolescenților de peste 14 ani.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
Dorim să susținem un modul de 5 ateliere de teatru și improvizație pentru adolescenți, cu întâlniri de câte 90 de minute, care să le dezvolte creativitatea și imaginația, abilitatea de exprimare a propriilor idei, să le îmbunătățească integrarea și lucrul în echipă, să le dezvolte expresivitatea corporală, să le reducă anxietatea față de eșec și teama de a fi judecați de oamenii din jur și să le înlăture tracul de a vorbi în public.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Inițiativa propusă de noi răspunde nevoii de învățare. Încurajează tinerii să se simtă pregătiți pentru diverse aspecte ale vieții, să-și dezvolte creativitatea, capacitatea de colaborare și rezolvarea de probleme.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Adolescenți care doresc să-și dezvolte latura creativă și abilitățile sociale.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Încercăm să ne bazăm pe promovarea online, prin canalele de bază: Facebook (pagina și grupuri), Instagram, Tik-Tok, newsletter și site.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
-dezvoltă imaginația și inteligența emoțională; -stimulează toate canalele senzoriale; -dezvoltă capacitatea de exprimare și creativitatea; - pune accentul pe dezvoltarea umană, apelând la arta spectaculară (expresivitate corporală, limbaj non-verbal, pantomimă); - oferă instrumente pentru a gestiona angoasele, temerile, emoțiile, inhibițiile; - sporește sociabilitatea și facilitează relaționarea inter-umană; - reduce stresul și anxietatea; - dezvoltă abilitățile personale, crește respectul și conștiința de sine; - asigură o relaxare activă.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare