Inițiative
număr voturi
143
Clujul Altfel
Povești, Valuri și Marketing ed2
Cine sunteți voi, cum v-ați format?

Clujul Atlfel este un grup informal de inițiativă format în 2016 de către George Olteanu și Alexandru Bogdan, continuat în 2019 de către Eduard Neacșu și Cătălin Iurcuț cu scopul de a organiza proiecte de tip outside the box. În cadrul grupului informal de inițiativă Clujul Altfel s-a pus mereu accentul pe partea de comunitate și industrii creative. Biz-Art a reprezentat un apel de proiecte artistice în urma căruia 3 tineri aspiranți și-au organizat propria expoziția la Cinema Dacia, evoluând de la prima ediție din 2016 când a fost doar un trainning antreprenorial pentru artiști. “ Și Clujenii Visează Câteodată “ a fost o seară de educație nonformală pentru copii în care am citit povești și am încercat să le corelăm sensul cu realitatea actuală găsind soluții la probleme recurente ca discriminarea, bullyingul sau comunicarea cu părinții. Pe partea distractivă s-a organizat în cadrul aceluiași proiect și proiecție de filmulețe și sesiuni de cântece și improvizație la chitară. “ Povești,valuri și Marketing “ a reprezintă punctul de plecare pentru proiectul de comunitate online locală. Pentru prima ediție format a fost divizat în 3 secțiuni, una de povești inspirationale, a 2-a de dezbatere de tip Karl Popper și ultima de tehnicalități de tip marketing sub forma legăturii industriei auto cu Spotify. Finalul a fost condimentat cu trecere în revistă a articolelor din blogosfera locală.

Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Etnografic
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
“Povești, Valuri și Marketing” reprezintă o întâlnire a creatorilor de conținut, aflată la a 2-a ediție, după cea de la Cinema Mărăști din 2019, ce se desfășoară sub umbrela a trei mari formate: povești inspiraționale din lumea online-ului, activări pentru participanți ce reprezintă valurile și panel-uri de dezbatere privind actualitățiile din domeniu. Anul trecut am avut 3 sesiuni inspiraționale despre poveștile de viață ale creatorilor de conținut, cu durata de 10 minute, susținute de Adelina Ababei - fondator Dar Media, Cristina Loghin - ex Reporter la Tonik Show-Look Tv și Cristian Boldor - Copywriter la Worwag Pharma Romania. La nivel de valuri, am avut o dezbatere de tip Karl Popper, cu o echipa pro și una contra, compusă din câte 3 persoane. Topicul a fost " Este sexualitatea justificabilă în acțiunile de promovare realizate de către influenceri ?". Au fost 5 runde a câte 10 minute, prima rundă și a 2-a cu argumentele fiecărei echipe, a 3-a de demontare și a 4-a de răspuns. A 5-a rundă va fi de întrebări din partea publicului. Echipa Pro a fost formată din Bogdan Obuf (Blogu' lui Bogdan), Sabin Daniță- Producator Executiv EBS Radio și Vasile Manu- eClujeanul. Echipa Contra a fost compusă din Loredana Giţă- Sedusă cu Pluta, Radu Deac- Mistah White și Anca Şerban Zona de marketing a fost reprezentată de o prezentare tehnică de 15 minute despre noutățile dintr-o rețea socială, alături de o revistă a presei din postările online, facilitate de Lucian Costea - Digital Marketing Specialist @ Compexit ŠKODA și Cristian Berbece- Blogger şi Specialist Marketing Hanna Instruments- Online Review
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
În faza 0 vom realiza un studiu de piață pre-eveniment, post-eveniment și în timpul evenimentului despre cum arată lumea creatorilor de conținut, în speță care sunt aspirațiile și tematicile pe care le vizează microinfluencerii pentru producțiile viitoare și de asemenea ce și-ar dori și publicul, eșantionul vizat fiind de 100 de persoane, studiul va fi realizat atât online, cât și offline. Acest sondaj de opinie ne va ajuta în același timp pentru a adapta proiectul la nevoile beneficiarilor. În principal va fi o utilizată o platformă online pentru competare, iar promovarea acestuia va fi realizată printr-o postare sponsorizată pe Facebook, ce va avea și un premiu de tip vocuher care să motiveze cât mai multe persoane să răspundă la întrebări. La nivel strict de eveniment, acesta va fi împărțit în secțiunile povești, valuri și marketing. La nivel de povești vorbim despre istorisiri inspirațioale din lumea online-ului , pe partea de valuri vorbim de activări și degustări pentru participanți iar partea de marketing este elementul educațional, cel în care se dezbat subiecte de interes din domeniu. Campania #carausuldecarti a mers foarte bine în prima ediție, așa că o vom continua și în acest an. Practic dăruim cărți și incurajăm participanții să dea mai departe cărțile folosind hastagul #carausuldecarti. Este o idee de promovare a cititului, inspirată după cartea "Fata care citea în metrou " de Christine Feret-Fleury.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Acest proiect atinge nevoia de infomare și educare a cititorului, vorbind despre descoperire noilor tehnici de marketing, a surselor moderne de promovare a informației, fiind bine știut faptul că odată ce un microinflucener sau chiar un influencer își pune ștampila pe un anumit produs, succesul la nivel de vizibilitate și vânzări este aproape garantat.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Tineri 16-35 pasionați de crearea de conținut online și degustători de astfel de formate, fie că vorbim de blogging, vlogging, Youtube, Instagram, TikTok.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovarea acestui proiect se va face prin articole promovate în presă, bloguri, facebook ads, Instagram, tiktok și de asemenea se vor împărți și o serie de flyere, sub următoarea formă: presă și bloggeri-concurs de articole, cu un premiu pentru cel mai bun articol pe tema influenței creatorilor de conținut. Advertoriale Facebook-10 postări sponsorizate, timp de 10 zile Postări Instagram-De 2-3 ori pe săptămână TikTok Video-în timpul evenimentului Facebook Live-în timpul evenimentului Instagram Live-în timpul evenimentului Flyere-se vor împărți înainte de eveniment
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Cel puțin 30 de participanți la evenimente Reach în online de cel puțin 10 000 de persoane Cel puțin 5 aparții în presă.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
  •  Grupul PONT
  • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
  • Visit Cluj
  • Centrul Cultural Clujean
  • Federația Tinerilor din Cluj
  • Centrul de Resurse Citizen Y
  • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
  • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
  • ClujHub
  • Transilvania IT Cluster
  • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare