Inițiative
număr voturi
30
Generația Smart
Educație financiară
Cine sunteți voi, cum v-ați format?
Noi suntem un grup de prieteni și ne-am format cu ajutorul ideilor pe care le avem in comun, idei cu care vrem sa contribuim la dezvoltarea orașului.
Locul derulării inițiativei (locul fizic sau mențiunea „online”, eventual detalierea platformei/soluției online)
Parcul Central Simion Bărnuțiu, platforma online Zoom
O scurtă descriere a inițiativei în limba română
Oferim tinerilor elevi cunoștințele necesare și îndrumarea necesară pentru a fi independenți din punct din vedere financiar. Vor avea loc 10 întâlniri, acestea vor fi in aer liber pentru a ne simți cât mai bine, iar dacă nu vom putea derula întâlnirile in aer liber, atunci le vom ține pe platforma online Zoom.
Ce activități concrete doriți să realizați în cadrul inițiativei?
In cadrul acestei inițiative vor avea loc 10 întâlniri, in special in weekend-uri, întâlniri care vor dura intre 1-3 ore in funcție de temele discutate și întrebările pe care le au tinerii. Cu ajutorul acestor întâlniri ii vom învăța pe tineri cum sa își deschidă o afacere in zilele noastre, dar cum sa fie și profitabila cu investiții financiare nu foarte mari. Tinerii care vor participa pot veni in grupuri de 2-4 persoane pentru a fi cât mai usor și eficient, dar și pentru a se simți cât mai bine in cadrul întâlnirilor. Vor avea loc diferite activități și teste prin care tinerii își vor da seama singuri ce au de făcut in unde situații pe acest drum.
Cărei nevoi a (membrilor) comunității clujene credeți că răspunde inițiativa voastră?
Prin inițiativa noastră ajutam tinerii care nu vor sa cheltuiască bani pe cursuri, sa fie antreprenori inca de la o vârsta frageda, iar in viitorul apropiat sa poată sa aibă propria afacere, astfel devenind independenți financiari. Vrem de asemenea sa dezvoltam educația financiară in rândul tinerilor, învățându-i ce trebuie sa facă ca sa aibă o afacere de succes.
Cui doriți să vă adresați?
Tineri (14-35 de ani)
Specificul grupului țintă, dacă există (Ex. artiști, studenți, pasionați de tehnologie etc.)
Elevi care vor sa își dezvolte propriul hobby, dar nu numai, intr-o afacere de succes. In special tinerii care sunt dornici sa aibă acces la niște informații utile și necesare pentru afacerea care le va aduce succes.
Cum doriți să promovați această inițiativă?
Promovare online cu ajutorul rețelelor de socializare care fac parte din rutina tinerilor. Vom avea bineînțeles voluntari care ne vor ajuta cu împărțirea pliantelor pentru a face cât mai cunoscut acest proiect.
Care credeți că va fi efectul derulării inițiativei voastre?
Tinerii vor dobândi informații noi la care nu au avut acces pana acum și susținere din partea noastra pentru a face o afacere sa meargă. După încheierea cursului tinerii vor avea cunoștințele necesare pentru a pune pe picioare o afacere care le va aduce succes.
Înapoi la inițiative
Inițiatori, Parteneri, Sponsori
 • Grupul PONT
 • Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca
 • Visit Cluj
 • Centrul Cultural Clujean
 • Federația Tinerilor din Cluj
 • Centrul de Resurse Citizen Y
 • Consiliul Județean al Elevilor Cluj
 • Uniunea Liceenilor Maghiari din județul Cluj
 • ClujHub
 • Transilvania IT Cluster
 • Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca
Ediții anterioare